Friday, February 20, 2009

2 minggu daripada sekarang

aku akan:

1. buat benda yang orang xsuka. lagi orang larang lagi aku nak buat.

dan aku tidak akan:

1. buat benda yang orang suka. pedulik hape aku.nk menyampah?? pedulik hape aku.

sebab aku nak jadi orang yang:

1. rebellious

untuk 2 minggu ini..!!

terima kasih kepada cik bibah untuk format entry. terima kasih skali lagi. ehh..knape nk berterima kasih lagi. xpe2. abang aku ckp manner tu penting.

yang benar,
line & sinker

tiba-tiba kepala ni cam panas je

aku bangun sangat lewat hari ni disebabkan tido sangat lewat pagi tadi. fajar sadiq da keluar barulah aku dpt menutup mata diiringi lagu2 metalcore dan screamo. agak lama la aku xdengar lagu2 sedemikian kerana sebelum ini influence britpop telah menguasai diri. metalcore dan screamo adalah influence pertama aku sejak mula2 aku mengenal apa itu muzik. mungkin influence muzik aku dipengaruhi oleh persekitaran.

ditemani rokok yang setia mendampingi dan x banyak hal yang membuatkan aku pening kepala, aku menyusun, men-download, meng-edit lagu2 seperti bullet for my valentine, a static lullaby, alexisonfire, alkaline trio, atreyu, avenged sevenfold, billy talent, finch, funeral for a friend, love me butch, matchbook romance, the used, trivium, mineral, rise against, saosin, silverstein, underoath, etcetera..wahhh.sikitnya..dulu folder muzik lagu aku penuh dengan lagu2 sedemikian. dan selepas tu aku menjadi sangat rebel dan berhati keras. hahahahahaha. aku kembali teruja mendengar muzik2 bergenre ini kerana dah xde orang mendengar lagu2 ini. aku x suke dgr lagu yang ramai orang dengar sebab dah x rare.hahahaha. sgt weirdo.

dan mungkin hari ini aku xnk berkomunikasi dengan sape2 kerana aku sangat bengang. takat didih darah dah meningkat-ningkat. ingat bagus sangat ke. lantakla aku nk watpe pn. bukannye aku ajak ko join skali. marah dan sangat marah. aihhhh..marahnyelah. tapi susa untuk aku memperlihatkan kemarahan tersebut kerana ingin menjaga hati. adakah penting? kerana hati aku siapa nak jaga? bullcrap! manusia dilahirkan dengan hati dan perasaan.

jadi untuk melepaskan amarah tersebutlah aku membiarkan kepala aku dipenuhi dengan drumbeat+guitar riff+vocal keras+irama melodic sambil sing along. dapatlah aku mencarut sebarang dua.harharharhar

nota tepi:
1. kepada cik bibah : nama family jgn di-reveal.sila edit semula.
2. kepada cik bibah juga : saya ni gamerz. hobi saya main game. skill saya pada game. saya bukan tentera yang sebenar. jadi tidak perlulah anda meng-compare pengalaman tentera anda dengan skill game saya.

peace.no love.

yang benar,
lipgloss and letdown

tabiat aku sejak kebelakangan ni..episod II

ari ni wat record CS baru.Ya-Ha!

1 vs 20
score : 233
map : de_dust_cz

kataq dengan penuh dendam melihat record baru aku lantas beliau cuba untuk memintas.hahaha..x dapek puik! ang men cane pn xkn dpt memintas ke-terer-an aku.hahahahahahaha

nota tepi:
1. sabtu ni ade test technopreneur.aihhh..aku pelik btol laa.dorg ni xnk bercuti dgn senang hati ke?? da cuti tu cuti laaaaaaaaa......

2. kegilaan baru : WWII Combat - Road To Berlin

peace.one.love.

yang benar,
anak itik tokwi mandi dalam kolam

(rindunye kat anak itik betina kat penang sane..huuu)

Thursday, February 19, 2009

tabiat aku sejak kebelakangan ni..

dalam 2 minggu ni aku da abeskan 2 version hitman.

1. hitman 2 : silent assassin
2. hitman contracts

dengan penuh lagaknya aku berlagak ngn muqarrabin.

"weh muq, aku da abes men sume hitman da.dpt rank silent assassin tuuuu"

"ko men la plak hitman blood money"

"alaa..graphic laptop aku x power laa..xleh support.kalo x lame da install."

huuu..sedey.bile la bole angkat laptop baru yg graphic power ni.huuu. =(


hitman contracts - "silent assassin..hohoho"

hitman 2 : silent assassin - "juga silent assassin..hohoho"



nota tepi: dulu aku penah bgtau kt mak, aku nk masuk atma.nk jadi askar.tapi mak aku marah.mak kate sia2 je mak anta aku skola jauh2.kalo nk jadi askar bek skola blkg umah je.huuuu...nk jadi sniper...tp bile mak kate askar xleh rmbut panjang, aku trus xminat da.bile lg nk simpan rambut pnjg kn?yohoho..

peace.one.love.

yang benar,
itam yang kacak.

Monday, February 16, 2009

Give It All

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Try And Have Fun!

By Using Winamp with 1993 shuffled playlists :

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
> The funny thing about getting pistol whipped is... - from autumn to ashes

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
>She's Hearing Voices - Bloc Party

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
> Girl On The Wing - The Shins

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
> Leaving So Soon - Keane

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
> I Am The Walrus - The Beatles (am I????)

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
> I Am The Resurrection - Stone Roses

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
> Underwater (You And Me) - Clap Your Hands Say Yeah!

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
>My Star - Ian Brown

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
> Little L - Jamiroquai

10. WHAT IS 2 + 2?
> Don;t Let Me Down - The Beatles

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
> Stupid And Shallow - The Futureheads

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
> Crack In The Union Jack - Suede

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
> Banquet - Bloc Party

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
> Finish Line - Snow Patrol

15. WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
> Love Is No Big Truth - Kings OF Convenience

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
> D.A.N.C.E - Justice (hahahaha..dance till dead)

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
> Mica - Mew

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
> He Will Fall - Babyshambles

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
> Pieces - Sum 41

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
> Take Me Out - Franz Ferdinand (yeah..c'mon..c'mon..)

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
> Shark Food - Starsailor (hahahahaha)

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
> Give It All - Rise Against


peace.one.love.

Sunday, February 15, 2009

aku yg d raba jeng...

14hb febuari 2009, bangi, pitstop, 11.15malam.

seorang lelaki telah d raba dgan ganas nye oleh sekor makhluk yg d kenali dgn nama jenglot.kejadian tersebut berlaku apabila barang kepunyaan makhluk bernama jenglot i2 hilang depan matenye.apabila d ketahui oleh jenglot kehilangan purse nye, dia mengamuk dan bertukar menjd sekor haiwan yg lebh d kenali ramai sebagai peraba...walaupun mengambil kesempatan ke atas orang, jenglot 2 tetap mengganas.mangsa yg d kenali sebagai jambu air , berumur 22 tahun dalam keterangan nye memberitahu bahawa dia sudah cube untk berunding dan slow talk gan jenglot tersebut, tapi jenglot tersebut yg bagaikan seorang isteri yg membara hatinye untk beradu, tidak mengendahkan sebarang kata2 n rayuan yg d wat leh jambu.
tidak d ketahui bagaimana jenglot boleh berubah ke tahap i2.penyelidikan tentang sifat ganas baru jenglot yg d temui d pitsstop mungkin berkait rapat gan diri nye yg baru je frust,crying tgk kotak, dan lara2 dalam kehidupan nya...

menurut seorang saksi yg berada d tempat kejadian, besepah, mengatakan itu adalah perkara yg paling menakutkan pernah dia alami seumur hidup nya.walaupun sudah lame berkecimpung dalam dunia percintaan, di sebabkan oleh kejadian semalam mangsa bernama besepah, trauma sehinnga kini dan merasa ngeri untuk mengingati kejadian pada malam itu.
saksi kedua pada malam itu, kataq n itam mengatakn bahawa jenglot x sepatutnye berkelakuan g2, kerana ia nampak sangt mengambil kesempatan...persoaln yg d ajukan kepada jenglot oleh kataq n itam, siapakh yg harus d persalahkan???...
adakh jenglot memg seganas i2, dan hanya menyembunyikan sifat ganas n rakusnya dari mata 7 budak itam...wahai jenglot, please r dont hide your self in your shortness and your sincerity???
molester.....sx maniac.....kolot......

seorang lagi mangsa keganasan jenglot telah menyatakn bahawa dia telah d tumbuk n d polompang oleh jenglot tersebut...walaupun cube untuk menyetelkan perkara tersebut nyata c jenglot memang ganas dengan 36B(mengikut pengalaman,itam kate) nye i2...kenyataan daripada saksi terakhir d tempat kejadian - muqarrabin

kids say the darndest things.LOL!

kalo dpt budak ni kt aku mmg tinggi la ilmu diaaaaaaa
hahahahahaha

-cute little girl gonna kick monster's ass-
video

peace.one.love~

Friday, February 13, 2009

nama sape paling best?

this is seriously shitty funny. depends on ur name aa gak kan. haha

1.YOUR REAL NAME:
Ahamed Zainul Ariffin Ahamed Zaki

2.WITNESS PROTECTION NAME:(mother and fathers middle names)
Rosmawati Zaki (huuu??)

3.NASCAR NAME:(first name of your mother's dad, father's dad)
wahab yahut (gile tak glam)

4.STAR WARS NAME:(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
ariah (heh.kemendenye?)

5.DETECTIVE NAME:(favorite color, favorite animal)
green cat (hahahahha..)

6.SOAP OPERA NAME:(middle name, town where you were born)
zainul kkb (huh?!!! lol)

7.SUPERHERO NAME: (2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
the red milo o suam (agak comel disitu)

8.FLY NAME:(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)
ahin (berangin?)

9.ROCK STAR NAME:(current pets name, current street name)
cebob jln teras jernang(tak rock star langsung!!!!)

10. PORN NAME: (1st pet, street you grew up on)
neko kejora(hohohohoho..klasik btol)

11.YOUR GANGSTA NAME:(first 3 letters of real name plus izzle)
ahmizzle(cam gengster arab je)

12.YOUR IRAQI NAME:(2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name, first two letters of your middle name)
hiza(more to palestinian.hahah)

13.YOUR GOTH NAME:(black, and the name of one of your pets)
Black jambul(kalo nm sndri jadi black black.hahaha)

14. STRIPPER NAME: (name of your fav perfume, fav candy)
mont blanc cadbury(tak ske candy, ske choclate)

15. FAKE ID NAME: (Last name of a male friend, Last name of a female friend)
firdauss amira(hoho)

bosan+berat+kosong

peace.one.love.

Wednesday, February 11, 2009

trip to bagan lalalalalalalalalang episod 1

yow yow yowwww~

lame da tak update blog nih. hohohoho. bru2 ni geng tujuhbudakitam meng-enjoy-kan diri, lari dari kesibukan bandar baru bangi (sibuk la sgt..hahahaha) ke bagan lalang yg ckup tangkap muat. hahahaha
agak bes la trip kali ni. 1st tym kitorg jln jauh sket dari lembah klang secara berjemaah. sangat seronok!
tp part yg xbesnye 2 org geng tujuhbudakitam tak dpt menghadirkan diri atas kerosakan teknikal masing2.heheh
kt bwh ni da ckup menggambarkan ke-enjoy-an kitorg.=)



ni d waktu pagi sebelum g bagan lalang
3 dak itam gah melepak menant puan yg terutama puan jenglot...
walupun x tido n still strong 2 dak itam yg duduk 2 still bertenaga n still runnin wild
...kan yg mcm bediri 2 da ler sempt tido, budget mcm x tido
d bantu gan kikapo 2 dak itam mc cerah...
walaupun ada seorang dak itam yg mengeluarkan bunyi cucu babi,
kiteorg tetp layan
dan senyap.............x tau pula ada cucu babi kat mfi
da ler pelik gan kehadiran bunyi pelik, pandai melempar 2 yg lagi mengejutkan
x pernh tgk atau dgr babi pandai melempar batu...dan yg seorg lgi dak itam terpksa senyp lau x da d polompang r, sbb dia terlampau dekat gan cucu..kikikiki
selepas hmpir 30 minit menant puan yg terutama, akhirnye turun gak dak itam yg
d nanti2kan...pergh...seksa bai tunggu...leh masak ayam percik tunggu die...




ni r chef yg menjadi pemantau
kpd dak itam jenglot yg memasak...


ni pula adalh si jenglot(tukang masak)...
power siut cara menggaul bihun leh dak itam jenglot ni...

wah x sangka si besepah leh puas hati
gan bihun c jenglot masak...c itam lak sibuk ntah wat ape...

selepas selesai mask...
da siap bungkus da
ni gah menant black...sambl melyn kopi panas...

kat bagan lalang...
itam,besepah,katak gah memsng khemah
yg d taja leh petronas syntium...
c jenglot lak menjd pemerhati n judge...

itam gah makan sambl
d perhatikn oleh katak...
kalau 5saat lewat snap picture, memg nampk lidah katak
menyambar...kikikikikiki
cian c itam kelaparan..nasib ada bihun c jenglot...yeahhh...

rambut yang cantik adalah lahir dari rupa paras yang kacak..(hangpa nk kata apa?????)

"nk gi mkn cendol! nk gi mkn cendol!"' teriak si kecil membayangkan cendol yang free.

rear view rambut yang keras di-wax-kan oleh air laut bagan lalang yang agak xleh blah.

wehh...mane orang?? sape jage khemah ni??? abih la ilang barang.....

gaya backflip dari diver x berlesen.

perghhh...memang kantoi ali muqarrabin cuba menindas si itam kacak. cube lihat muke jahatnye..

itam + sepah = xleh blah.hahahahaha
si jenglot cube mengelak untuk bergabung dgn si katak kerana takut mukenye x market lagi.hahahahaha

kataq dehydrate kerana terlalu lama berada dlm air masin.

tetibe ade tunggul kayu kt bwh tu.agak pelik arrrrrrrrrrr

model or modal??

aura

si syaitan berskirt

cun!

bola jiwa!!!

kasawari yang bajet kasawari

nora x pndai cari angle. ni la hasil de. agak pening la kpale..

jenglot nmpk tggi.wakakaka

membakar untuk terus hidup

2 0rg mandur yg berjaya dikesan

upacara membakar sotong

kitorg!

pengemis.hahahahaha

survivor

rambo (chin)

kelebaran lidah yang terlampau

kataq wat muke manusia...

unggun api paling besar antara sume khemah

muq dan black

kataq dan fariq (tiada di dlm gmbr: nora)

pulang...

sekian sahaje pengembaraan tujuhbudakitam kali ni. mungkin lpas ni pengembaraan ke mauritius plak (bile laa bole termakbul hajat tu..)

wish 1: nk volkswagen kombi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

peace.one love.

Wednesday, February 4, 2009

pompuan vs mimpi (in my point of view)

yow yow yowwww

smlm si jenglot tacing.... hahahaha. punye la aku figure out apsal de tacing (rase bsalah la plak tym tu) rupe2nye psl mimpi..ek elehhhh..xphm la aku natang tino ni.psl mimpi pn bole jadi isu.pstu libatkan orang persekitaran.ape mslah sbnr dorg eh???

persoalannya sekarang:

1. kenape pompuan anggap mimpi tu 1 bnde yg siyes?
2. kenape dorg sng dpt mimpi psl org yg ade relation ngn dorg?
3. ape yg dorg rase psl mimpi dorg tu?
4. kenape pmpuan salu mimpi?laki mngkin kurg kot..(ali muqarrabin yg ckp)
5. kenape mimpi penting sgt bg pompuan?
6. ape yg membuatkan mimpi tu peringatan bg pompuan?
7. kenape mimpi harus dipercayai?

hmmm...laki lek aje...hohohohoho

peace.one love.

Tuesday, February 3, 2009

Perasmian medan pertempuran mulut, akal dan hati

diumumkan ketibaan tujuh budak itam yang x mkn saman pak guard (yg bajet polis tu..).

jeng jeng jeng....

haaa..ari ni baru stat wat blog tujuh budak itam sbb ali
muqarrabin (yang gemok nk mampos tu) da bising2 suh wat blog. haduuu..bkn nk wat sndrik. buta IT btol!

so..budak2 itam skalian kalo ade pape nk request miskol je si pengguna postpaid. (dulu ade org tu gune postpaid tp skang da gune prepaid.hahahahahaaahha)

carta organisasi

pres - ali muqarrabin
t. pres - budak itam
seketeri - jenglot yang kolot
treasurer - kataq
runner - fariq kamil
kerohanian - lan jambu air
orang luar - pakya kengkang pinang sebatang kesalahan berulang tiga suku kupang (nickname paling pnjg di bangi)

peace.one love.